13. 3. 2014.

Čorba od tikvica



Ovo je super čorba i za bebe i za veću decu, a i za odrasle. Zašto sam naglasila bebe? Ako ste mama koja u širokom luku zaobilazi gotove kašice, a niste Višnu sa 100 ruku, biće vam jako naporno svakodnevno spremanje ručka za klince i ostatak porodice. Ovu čorbu svi mogu da klopaju, s tim da se bebama malo više vodom razblažava kaša, čisto zbog začina.



Uzgred, navedene količine se mogu povećati (ja dupliram), naravno.

Potrebno

  • 2 tikvice
  • 1 šargarepa
  • ½ glavice crnog luka
  • So (Vegeta)
  • Beli luk u prahu
  • Muskatni oraščić
  • Peršun

Postupak

Na maslinovom ulju propržiti luk, zatim dodati tikvice (sečene na kockice) i šargarepu. Ja šargarepu obično izrendam na sitnije rende. Naliti čašom vode (odokativno), ali se mora imati u vidu da će tikvice pustiti svoju vodu. Dodati začine (muskatni orah, beli luk, so ili Vegetu) i dinstati sve zajedno oko 20min. Na kraju, štapnim mikserom, sameljite sve. Možete dodati još vode, onoliko, koliko vama odgovara, da „pogodite“ gustinu.

Da bi čorbu učinili interesantnijom, možete dodati semenke bundeve ili bilo koje druge, pavlaku, kockice prepečenog hleba (croutons)...Jes' da nije baš mnogo lepa na oko, al je zdrava!


Нема коментара:

Постави коментар