29. 10. 2014.

Pampers gaćice za odvikavanje- naše iskustvo

U startu naglašavam da ovaj post nije sponzorisan, samo želim da podelim iskustvo sa Pampers gaćicama za odvikavanje. 

Elem, pošto A ima već dve godine i skinuli smo Pampers preko dana i za dnevno spavanje (koje je, uzgred, jako, jako retko- na žalost), ostala je pelena samo za noć. Znam da većina uspe da u startu ukine pelenice preko celog dana, ali sa njom je otežavajuća okolnost što se budi noću i traži vodu. Prošle nedelje odlučila sam da i to prekinem. Problem sa Pampersomnoću je i to što možete podobro rasaniti dete dok ga u polusnu raskomoćujete, stavljate na nošu i onda ponovo vraćate pelenu. Zato sam posle potrošene poslednje pelenice, odlučila da probam Pampers gaćice za odvikavanje.


Svidelo mi se što su istog kroja kao i obične gaćice pa se lako mogu svući i navući nakon „uspešno obavljenog posla“- znači funkcionalnost za 10

Dezen je mnogo primamljiv klijenteli, i Dora („Dora istražuje“) je bio pravi pogodak, jer smo ujutru, kada je bilo vreme da ih zamenimo običnim gaćicama, A uporno odbijala to da uradi. Mnogo su joj se svidele, zato- estetika 10

Nedostatak je samo to što se kod nas mogu naći samo gaćice za veću decu (težina 16kg+) pa je nezgodno ukoliko je dete manje težine, gaćice mogu biti veće- funkcionalnost se smanjuje za 1 bod! Da iskoristim situaciju i apelujem na dobavljače- Nabavite gaćice i u nekoj malo manjoj veličini. Dalje.... a da, bitna stavka, cena! 

Cena je malo viša nego običnih Pampers pelena, ali imajući u vidu da ih kupujete za odvikavanje i da se ne koriste u onom obimu u kome se koriste obične pelene (komad Vas košta oko 40din)- sasvim prihvatljiva. Očekujem da će mi pakovanje od 44kom (prodaju se samo u Jumbo pakovanju) biti i previše za planirano odvikavanje, pa ću ostatak proslediti nekome kome bude trebalo. Ponovo apel distributerima/dobavljačima- Nabavite i neko manje pakovanje (20kom. npr.)!  
 
I da sumiram- po mom i A iskustvu Pampers gaćiceza odvikavanje su:

Funkcionalne,
Privlačnog dizajna,
Adekvatne/podnošljive cene.

Nedostaci se više odnose na same distributere/dobavljače koji u maloprodaju dostavljaju samo velika pakovanja, većih veličina. Ograđujem se, ali u Kragujevcu, do sada nisam naišla na takva pakovanja.
Znači, ko razmišlja da odvikavanje od pelena pokuša uz Pampers gaćice- sve preporuke.

4 коментара:

  1. Hvala na podeljenom iskustvu. Mene zanima koja je razlika, osim u kroju, između ovih pelena i običnih? Koja je njihova svrha, da li dete oseti da je mokro u njima?

    ОдговориИзбриши
  2. Budu unutra vise mokre, nego obicna pelene, mada Asji to nesto i nije znacilo (smetalo).
    Meni su one lakse nego klasicne, jer se brze skinu i vrate posle sedenja na nosi. Tako sam izbegla rasanjavanje tokom noci, a to mi je sada najbitnije.

    ОдговориИзбриши
  3. Hvala na članku! A gde ste nabavili pampers gaćice za odvikavanje? Tražila sam i po apotekama ih nemaju. Pozdrav!

    ОдговориИзбриши